Скандал: Флотът на Аржентина е скрил авария на подводницата

Огромен скандал се развихри в Аржентина, след като стана ясно, че флотът е знаел за „нахлуване на вода на борда“ на подводницата ARA SAN JUAN. Това стана ясно на базата на разследване на местни медии, което правителството потвърди официално.

Оказва се, че командването на подводните сили на флота е било информирано и предало данните за сериозна авария на борда към щаба на флота.

Командването на аржентинските ВМС не се задейства за незабавното търсене на подводницата близо три дни, до момента, в който чрез медиите министърът на отбраната не научава, че няма връзка с ARA SAN JUAN.

Ето какво съобщение е било изпратено от командването на аржентинските подводни сили до Щаба на Военноморските сили на страната:

Нахлула е вода през вентилационната система на акумулаторно отделение № 3. В отделението е избухнал пожар, следствие на късо съединение. Няма данни за екипажа.

Трябва да признаем, че подводничарите на ARA San Juan са мъртви

Maritime.bg –  Свят

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,