„ПЧМВ“ АД получи приз „Свети Никола“ на БМК в категория средни предприятия в морския бизнес

Снимка: Морски вестник
Снимка: Морски вестник

„Поддържане чистотата на морските води“ АД получи тазгодишния приз „Свети Никола“ на Българска морска камара в категория средни предприятия в морския бизнес. 

Това е поредно отличие за „ПЧМВ“ АД, което получи същия приз и през 2012 г. за най-добри и стабилни резултати и принос в развитието на морското стопанство през годината.

„ПЧМВ“ е акционернно дружество с утвърдена дейност с екологична насоченост. Дружеството осъществява поддържане чистотата на морските води, акваторията на пристанищата и подходните канали, почистване на петна от нефт и нефтопродукти в териториалното море и вътрешните морски води при аварийни разливи, техническо обезпечаване и мерки за ограничаване на опасността от замърсяване при товаро-разтоварните операции и ремонт, приемане и преработване на твърди и нефтени отпадъци, получени при експлоатацията на морските плавателни съдове, пристанищата и свързаните с тях дейности.

През 2008 г. заработи Терминал за базови масла. Той е сред най-модерните специализирани съоръжения в Черно море и отговаря на всички екологични и бизнес изисквания. През последните години „ПЧМВ“ АД се развива като пристанищен оператор, както и като фирма, обслужваща чуждестранни и български клиенти.

Изграждането на силози на територията на Пристанище „ПЧМВ“, складовете и обновяването на претоварната техника, увеличава капцитета на приемането и обработването на товари.

Модернизирането на пречиствателната станция, обогатяването на специализирания автопарк и изграждането на площадки за съхранение на отпадъци, утвърждава и развива екологичната насока в дейността на фирмата.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент