Празник на водните спортове във Варна

В последните дни на 2017 година, под надслов „Планирай лятото! Започни още сега” във Варна дефилират водните спортове. 10 клубове по различни водни спортове представят своята дейност, като вземат участие в своеобразен панаир на водните спортове, а след това и в двучасово водно шоу на басейна. Главен организатор на необичайния за сезона Спортен празник е Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”. В рамките на два дни, 29-30 на любознателните посетители ще бъдат показани възможностите за практикуване на разнообразни водни спортни дисциплини.

Спортният празник започва с Информационен ден: на 29 декември, от 14:00 до 18:00 часа, във Фестивалния и конгресен център ще има изложение на клубове, представители на различни водни спортове. Посетителите ще могат да се срещнат лично с треньори и спортисти и да получат отговори на въпросите си относно предпочитания воден спорт. От 18:00 в Зала 1 на ФКЦ ще се състои тържественото честване на 40 годишнината от първата българска самотна морска обиколка на света.

В събота, на 30 декември, от 11:00 до 12:30ч е Демонстрационния ден и варненци ще могат да се насладят на необичайно водно шоу: за първи път в града ни основния градски Плувен комплекс „Приморски” ще се превърне в арена на водни спортове, които са свързани не само с плуване, но и с плаване. В басейн „Алекси Алексиев” в динамична програма ще бъдат демонстрирани следните спортове: синхронно плуване, гмуркане (водолази), кану, суп, сърф, ветроходство, плуване, водна топка. Специален гост на програмата е единственият български състезател по екстремни скокове, Тодор Спасов, който има трайно място в челната 10-ка на световните първенства. Въпреки че за него кулата на градския басейн е ниска, Тодор ще покаже най-интересното от своя изключително зрелищен спорт.

В допълнение към зрелищното водно шоу, зрителите ще могат да опитат как се кара шверботната ветроходна яхта „Оптимист” (внимание – с ограничение до 50кг!) и кану на специални тренажори на сухо, а по-смелите ще могат и да се намокрят и да станат част от самото шоу. Ще можете да опитате тръпката на гмуркането, а ветерани във водната топка ще си направят малък мач и очакваме нашият гост да покаже няколко бейби скока на най-запалените (носете си бански и кърпи!). За всички събития от програмата входът е свободен.

Спортен празник на водните спортове Варна 2017 е част от проект WOW – Wave On Wave – Водни спортове за физическа активност на младите хора, Договор № 2016-3593/001-001, Допълнение 2016-3593/001-002, EACEA, Erasmus+Sport. Партньори по проекта: Община Пезаро, Италия, „A.D.E.L.”, Словакия, „Sport Nautique de Nancy”, Франция, „Getxo Kirolac”, Испания, ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”, България.

Maritime.bg – България / Спорт

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент