Танкер се взриви след сблъсък с бълкер, издирват 32 моряци

32 моряци са в неизвестност след сблъсък между два кораба във водите край Китай, съобщи местното транспортно министерство.

Инцидентът е станал на около 160 nm от устието на река Яндзъ.

Издирват се 32-ма моряци от екипажа на танкер SANCHI, плаващ под флага на Панама, на борда на който е избухнал пожар при удара с бълкер CF CRYSTAL, плаващ под флага на Хонконг.

Пожарът на танкер SANCHI е изключително сериозен, видимо от разпространени от китайските медии снимки. Местните издания съобщиха, че корабът е силно накренен.

274-метровият танкер е превозвал гориво от Иран за Южна Корея, а бълкерът е плавал от САЩ с направление Гуангдонг.

Установено е замърсяване в района на танкера. В издирването на моряците от танкера са включени осем специализирани съда, както и летателна техника.

Засега е известно, че няма пострадали моряци от екипажа на бълкер CF CRYSTAL. Няма яснота и за причините, довели до сблъсъка.

Танкер SANCHI плава под флага на Панама. Съдът е построен през 2008 година. Корабът има дедуейт 164 154 t, дължина 274 m и широчина 50 m. Бълкер CF CRYSTAL плава под флага на Хонконг. Съдът е построен през 2011 година. Корабът има дедуейт 75 725 t, дължина 225 m и широчина 32 m. Очаквайте подробности.

||| Вижте видео от пожара тук

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Турските кораби-електроцентрали могат да осигурят енергия за Украйна

Турската Karpowership подписа Меморандум за разбирателство с държавната "Енергийна компания на Украйна" (ЕКУ) за осигуряване на енергийни мощности. Един от дискутираните

Близо 19 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

Към 28 януари общият тонаж на зърно и други селскостопански продукти, изнесени от три украински пристанища, е 18 милиона 938 хиляди 131 тона. Общо 1371 кораба са получили

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент