Руският флот прие нова фрегата

Тържественото издигане на Андреевския флаг на новата фрегата „Адмирал Макаров“ се състоя в края на миналата година.

Корабът по проект 11356, построен в Калининград и наскоро предаден на руското министерство на отбраната, официално влиза в състава на Военноморския флот на Русия.

Тържествената церемония се състоя в Прибалтийската корабостроителница „Янтарь“, част от Обединената съдостроителна корпорация (ОСК), а в мероприятието участие взеха представители на Главното командване на ВМФ, на ръководството на ОСК и на регионалните власти.

След провеждането на всички необходими изпитания на 25 декември министерството на отбраната получи третия кораб по проект 11356 „Адмирал Макаров“. Приемно-предавателния протокол подписаха директорът на завод „Янтарь“ Едуард Ефимов и представителят на МО капитан от първи ранг Алексей Потешкин.

Строежът на плавателния съд започна през февруари 2012 г., а на вода беше спуснат през септември 2015 година. Първите два кораба по проекта – „Адмирал Григорович“ и „Адмирал Есен“ са на служба в състава на Черноморския флот на Русия. По време на сирийската кампания те се изправиха срещу терористите, нанасяйки им удари с крилати ракети „Калибър“, припомня Руски дневник.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,