Протестират работниците във „Флотски арсенал“

Фото: Р. Сарандев
Фото: Р. Сарандев, архив

Работниците от завод „Терем“ край Варна излязоха на протест тази сутрин пред завода.

Недоволството им е породено от смяната на директора с временно управляващия Данко Момчилов и плановете за сливане на предприятието със задлъжнялото с 2 милиона дъщерно предприятие „Терем Овеч“ в Провадия.

Протестиращите блокираха за кратко шосето пред завода, съобщава Булфото.

Данко Момчилов, който е втори управител, заяви, че от години е в кораборемонта, работил е почти изцяло в чужбина и ще сключи нови договори, предаде Радио Варна.

Хората обаче казаха, че са доволни от сегашния директор на дружеството Георги Стойков, който в момента е в болнични, вземат си заплатите и имат необходимите договори, за да са спокойни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.