Търсят оцелели моряци в машинното отделение на горящия танкер Sanchi

Претърсване на машинното отделение на горящия танкер SANCHI е основна задача на спасителите, борещите се с пламъците. Това заяви говорителят на Иранската национална танкерна компания (NITC) Мохсен Бахрами.

По думите му единствено машинното отделение на съда е незасегнато и надеждите са, че е възможно в него да има оцелели моряци.

Неуспешни остават опитите на спасителите да се качат на борда на танкера, тъй като горенето продължава.

Засега е открито тялото на един моряк от 32-членния екипаж. Според информация на NITC, откритият загинал моряк е бил със спасителна жилетка.

14 кораба са активирани в района, осъществявайки търсене и борба с пожара.

По данни на китайското министерство на транспорта, SANCHI вече е на 65 nm от района, в който се сблъска с кораб CF CRYSTAL.

Всичко по темата четете тук:

| Няма следа от екипажа на горящия танкер Sanchi

| Видео от пожара на танкер Sanchi край Китай

| Танкер се взриви след сблъсък с бълкер, издирват 32 моряци

Издирват се 31 моряци от екипажа на танкер SANCHI, плаващ под флага на Панама, на борда на който избухна пожар при удар с бълкер CF CRYSTAL, плаващ под флага на Хонконг. Инцидентът стана на около 160 nm от устието на река Яндзъ.

Танкер SANCHI плава под флага на Панама.  Съдът е построен през 2008 година. Корабът има дедуейт 164 154 t, дължина 274 m и широчина 50 m. Бълкер CF CRYSTAL плава под флага на Хонконг. Съдът е построен през 2011 година. Корабът има дедуейт 75 725 t, дължина 225 m и широчина 32 m. Очаквайте подробности.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Турските кораби-електроцентрали могат да осигурят енергия за Украйна

Турската Karpowership подписа Меморандум за разбирателство с държавната "Енергийна компания на Украйна" (ЕКУ) за осигуряване на енергийни мощности. Един от дискутираните

Близо 19 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

Към 28 януари общият тонаж на зърно и други селскостопански продукти, изнесени от три украински пристанища, е 18 милиона 938 хиляди 131 тона. Общо 1371 кораба са получили

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент