Шефът на Hapag-Lloyd: Сливания ще доведат до изчезване на 9 от големите контейнерни превозвачи

До края на годината сливания и придобивания сред 20-те най-големи контейнерни превозвачи в света, ще доведат до изчезване на 9 от тях като самостоятелни юридически лица. Тази прогноза направи изпълнителният директор на Hapag-Lloyd Ролф Джансен, цитиран от Ройтерс.

Заявлението му идва само часове след като стана ясно, че вече е факт обединението между японските K Line, MOL, NYK, довело до създаването на Ocean Network Express (One).

Пред репортери Джансен заяви, че очаква през тази година Hapag-Lloyd да генерира печалба, във връзка с осъществената сделка за придобиване на United Arab Shipping Company (UASC). Според него през тази годината обединението трябва да достигне планираните годишни резултати в размер на 435 млн. щ. долара.

По думите му обаче, секторът ще продължи да бъде притиснат от въведените в експлоатация нови кораби, които увеличават общия капацитет. През годината в световния флот се очаква да влязат нови кораби с общ капацитет над 1,5 млн. TEU, посочва Alphaliner. Повече от новите кораби са с капацитет между 14 до 21 хил. TEU.

Джансен обясни, че сливането между Hapag-Lloyd и UASC е довело до необходимостта от сериозно преструктуриране на финансовата структура, имащо за цел да намали разходите на новото обединение.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент