ЯК „Кап. Г. Георгиев Порт Варна“ участва в проект за популяризиране на ветроходния спорт

Популяризиране на ветроходния спорт, като дейност на открито за деца и младежи с еднаквa достъпнoст за деца от различни социални среди и с равно участие на момичета и момчета. Това е залегнало в целите на проект „S3S – Sailing on Three Seas – Европейски crossover за млади ветроходци – Черно море – Егейско море – Атлантически океан“, който ще бъде реализиран от ЯК „Кап. Г. Георгиев Порт – Варна“.

Освен варненския ветроходен клуб, участие в инициативата, финансирана от ЕС, вземат и  Спортно училище “Морски спортове Тенерифе”, Тенерифе и Морски клуб Сирос, Сирос, Цикладски острови.

Проектът има за цел също да повиши квалификацията на треньорите и състезателите, представящи различни ветроходни училища и традиции, чрез обмен на знания и добри практики.

„Очакваме да се развива и укрепва сътрудничеството между партньорите. Всички партньори ще бъдат домакини на еднакъв брой дейности, подкрепяни от доброволци“, обясняват от ЯК „Кап. Г. Георгиев Порт Варна“.

Дейности: 6 международни срещи – Първа среща на партньорите (Януари), Лагер за Оптимист (Февруари), Лагер за Лазер 4.7 (Март), Лагер за Оптимист (Август), Лагер за Лазер 4.7 (Октомври) и Закриваща среща (Декември).

По време на втория лагер за Оптимист ще се проведе клиника за обмер за повишаване квалификациите на треньори, регатни съдии и жури. В практическия модул на клиниката активно ще бъдат включени и младите ветроходци. На местно ниво трите партньорски клубове ще организират Дни на отворените врати на ветроходния спорт.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент