Wartsila може да купи морското звено на Rolls-Royce

Финландската Wärtsilä може да придобие морското подразделение на Rolls-Royce. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на финландския производител на двигатели Джако Ескола по време на пресконференция.

Maritime.bg припомня, че Rolls-Royce планира да се раздели с подразделението си, осигуряващо пропулсивни уредби за морската индустрия.

Преди години евентуалното сливане между Wärtsilä и морското звено на Rolls-Royce бе определяно като нецелесъобразно.

Сега обаче изглежда, че финландците биха придобили  Rolls-Royce Marine. Ескола от Wärtsilä заяви, че компанията е готова да придобие всяко дружество, което отговаря на нейната стратегия за развитие.

Wärtsilä отчита ръст на общия оборот за миналата година с около 15%, реализирайки приходи в размер на повече от 5,6 млрд. щ. долара.

Вижте още: „Ролс Ройс“ продава морския си бизнес

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за