305 метра от Шабленската естакада вече са изградени

Момент от изграждането на естакадата. Снимка: Х. Георгиева, fb.com
Момент от изграждането на естакадата. Снимка: Х. Георгиева, fb.com

Не може да се говори за забавяне на срока за изпълнение на естакадата в Шабла. Това коментира генералният директор на ДП “Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов.

По думите му съоръжението е завършено до 305-ия метър от общо 414 м.

Според него единствено от добрата хидрометеорологична обстановка зависи срокът за изпълнение на проекта. “Срокът 2016-а година е механично изчислен и е в календарни дни и там не влизат дните с тежки метеорологични условия”, заявява Забуртов пред ДобричОнлайн.

Новоизграденото съоръжение ще бъде с широчина 6 м, завършвайки с площадка на 8,5 м. над морското равнище.

Преди няколко години правителството прехвърли съоръжението ДППИ, осигурено е финансиране и през април 2014-та година е направена символичната първа копка по възстановяването му.

Възложител на проекта  „Инженеринг за възстановяването на пристанищно съоръжение при нос Шабла – Морска естакада с островна площадка” е Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“, а изпълнител е Консорциумът „Морска Естакада Шабла”. Сключеният договор включва проектиране, строителство и строителен надзор и е на обща стойност от почти 6 милиона и 200 хиляди лева.

Видео (архивни кадри, Maritime.bg):

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент