Дивизион патрулни кораби чества 50 години (снимки)

4 div 50g 060
Днес в пункт за базиране Бургас на военноморска база-ВМС тържествено беше отбелязана 50-годишнината от създаването на Дивизион патрулни кораби. 

На церемонията присъстваха заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев,  заместник-командирът на ВМС комодор Димитър Денев, представители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, бивши командири и военнослужещи от дивизиона, ветерани и гости.

Със заповеди на министъра на отбраната, на началника на отбраната, на командващия на Съвместното командване на силите и на командира на ВМС бяха връчени награди на отличили се военнослужещи.

Снимки:
[oqeygallery id=114]

Командирът на военноморска база-ВМС комодор Митко Петев поздрави командването, личния състав и ветераните от дивизиона, като им пожела висок войнски дух и все така да всеотдайно да работят за утвърждаване авторитета и  престижа на Военноморските сили на България.

Проведе се и церемония за валидиране на пощенска карта с надпис „50 години от създаването на Дивизион патрулни кораби”.  Валидирането беше извършено от госпожа Лиляна Драгоева – директор на Регионално управление „Югоизточен регион” на Български пощи ЕАД и комодор Димитър Денев.

Празника приключи с „Ден на отворени врати” за гостите и близките на военнослужещите от дивизиона.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за