Обсъждат предизвикателствата пред модерното морско образование

В съответствие със стратегическите цели и препоръки на политиката на ЕС в областта на морският транспорт от ключов интерес за общността е да се постигнат и поддържат стабилни и предсказуеми световни конкурентни условия за корабоплаването и за други дейности част от морската индустрия. За постигането на тази цел е необходимо висококачествено представяне на човешките ресурси, като се обръща повече внимание на развиването и усъвършенстването на необходимите умения и квалификации.

В тази връзка ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ организира семинар на тема „Съвременни средства за подобряване на уменията на морските лица“, който ще се проведе на 15 февруари 2018 година от 14:30 часа лекционна зала №11 на училището.

Събитието е част от проект „Диверсификация на професионалното развитие на морските лица чрез съвместно разработване на програми за повишаване на компетентностите и сертифицирането им” (DivSea) по програма „Eразъм+“. Бенефициент по проекта е Морския университет в Констанца (CMU), Румъния и партньори: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, България; Европейска Асоциация за Кариерно Ориентиране (EACG), Кипър и STC-GROUP, Холандия.

По време на събитието ще бъде представен проекта и неговите цели, ще бъдат разгледани основни въпроси, свързани с предизвикателствата пред модерното морско образование, ще бъдат представени резултатите от ключовите дейности, свързани с разработването на актуални курсове, предоставящи адекватни знания, умения и разбирания на тези, които са вече част или желаят да бъдат част от морската индустрия и развитие.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент