Аржентина обяви награда: 5 млн. долара за откриването на ARA San Juan

Награда от 5 млн. щ. долара (98 млн. песос) предлага правителството на Аржентина на всеки, който осигури информация за откриването на изчезналата през ноември м.г. подводница ARA SAN JUAN.

Днес на сайта на военното министерство на южноамериканската република се появи официален бюлетин, подписан от министъра на отбраната Оскар Агуад, сочещ, че “сумата е насочена към тези, които предоставят информация и полезни данни за определяне на точното местонахождение на подводницата”.

Наградата следва да стимулира включването в търсенето на специализирани компании от частния сектор, коментират от военното ведомство.

Всичко по темата с изчезналата подводница ARA SAN JUAN четете тук

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент