Командир на ядрена подводница призна вината си за сблъсък с танкер

За виновен се призна командирът на английската ядрена подводница HMS AMBUSH, която се сблъска с танкер ANDREAS край Гибралтар на 20 юли 2016 г. Това съобщиха от Военноморската база в Портсмут, където протече изслушването на 45-годишният командир на съда Джъстин Код.

Maritime.bg припомня, че инцидентът стана по време на учение, при плаване на HMS AMBUSH в подводно състояние. Бяха нанесени сериозни щети по подводната лодка.

Подводницата е удари танкер ANDREAS, плаващ под флага на Панама. Съдът, построен през 1999 г., има дължина 183 м., широчина 26 м. и дедуейт 35966 t. При инцидента не бе допуснато замърсяване, нямаше пострадали моряци от екипажите.

Междувременно английският вестник „The Telegraph“ съобщи, че подводницата е била на перископна дълбочина при удара.

Всичко по темата четете тук

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за