Подобряване на уменията на морските лица обсъдиха във ВВМУ

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе семинар на тема „Съвременни средства за подобряване на уменията на морските лица“. Събитието е част от проект „Диверсификация на професионалното развитие на морските лица чрез съвместно разработване на програми за повишаване на компетентностите и сертифицирането им“ (DivSea) по програма „Eразъм+“, ключова дейност 2. „Стратегически партньорства“, сектор „Висше образование“.

Бенефициент по проекта е Морският университет в Констанца (CMU), Румъния, и партньори: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Европейска асоциация за кариерно ориентиране (EACG), Кипър, и STC – GROUP, Холандия.

По време на семинара бяха представени проектът и неговите цели. Разгледани бяха и основни въпроси, свързани с предизвикателствата пред модерното морско образование, и представени резултатите от ключовите дейности относно разработването на актуални курсове, предоставящи адекватни знания, умения и разбирания на тези, които са вече част или желаят да бъдат част от морската индустрия и развитие.

Гостите на събитието – представители на водещи компании и институции в морската индустрия, високо оцениха представените резултати и значимостта на разработените курсове за подобряване на професионалните и социалните умения на морските лица.

Лектори на семинара бяха доц. д-р Николета Акоми от Морския университет в Констанца, Румъния, к.д.п. Андриян Евтимов – управител на „Старгейт маритайм“ и морски посланник на Международната морска организация за България, и проф. д-р Благовест Белев – ръководител на проекта за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на