Подобряване на уменията на морските лица обсъдиха във ВВМУ

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе семинар на тема „Съвременни средства за подобряване на уменията на морските лица“. Събитието е част от проект „Диверсификация на професионалното развитие на морските лица чрез съвместно разработване на програми за повишаване на компетентностите и сертифицирането им“ (DivSea) по програма „Eразъм+“, ключова дейност 2. „Стратегически партньорства“, сектор „Висше образование“.

Бенефициент по проекта е Морският университет в Констанца (CMU), Румъния, и партньори: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Европейска асоциация за кариерно ориентиране (EACG), Кипър, и STC – GROUP, Холандия.

По време на семинара бяха представени проектът и неговите цели. Разгледани бяха и основни въпроси, свързани с предизвикателствата пред модерното морско образование, и представени резултатите от ключовите дейности относно разработването на актуални курсове, предоставящи адекватни знания, умения и разбирания на тези, които са вече част или желаят да бъдат част от морската индустрия и развитие.

Гостите на събитието – представители на водещи компании и институции в морската индустрия, високо оцениха представените резултати и значимостта на разработените курсове за подобряване на професионалните и социалните умения на морските лица.

Лектори на семинара бяха доц. д-р Николета Акоми от Морския университет в Констанца, Румъния, к.д.п. Андриян Евтимов – управител на „Старгейт маритайм“ и морски посланник на Международната морска организация за България, и проф. д-р Благовест Белев – ръководител на проекта за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е

Успешно автономно плаване на контейнеровоз, застанал в пристанище с помощта на дрон

Успешно завършиха първите в света изпитания на автономна система за навигация, използвана на борда на контейнеровоз, извършил преход между две пристанища. Това съобщиха пред

164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот

Днес се навършват 164 години от рождението на Симеон Ванков – първият българин командир на военния ни флот, оръжеен инженер и учен, организатор на артилерийското производство

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент