„Пристанище Бургас” ЕАД стартира „ПОРТ фото БУРГАС – 115”

„Пристанище Бургас“ ЕАД инициира конкурс „ПОРТ фото БУРГАС – 115”. Тази година на 18 май първото съвременно българско пристанище в Бургас чества 115 години от откриването му за търговско корабоплаване. В тази връзка ръководството на порта обявява инициатива за представяне на неговото минало, развитие и настояще чрез фотографии. Стихът на бургаския поет Христо Фотев – „Единствено в бургаското пристанище живота ме изпълва с възхищение!” ще e мото на кампанията.

Обект на фотосите може да е всичко, което е свързано с пристанището и морето – кораби, катери и лодки, кранове, товарни операции, трудови делници, залези и изгреви, яхти и фарове, рибарите по кея и всичко друго, което може да бъде запечатано в снимка.

Целта на инициативата е да насърчи гражданите да представят своята гледна точка за бургаското пристанище, което е неотменна част от живота на града и така да бъде сглобен едни общ пъзел, който да представи порта с неговите различни лица. От всички получени снимки ще бъдат избрани най-интересните. Избраните във финалната селекция фотографии ще бъдат представени на изложба по повод годишнината от откриването на бургаското пристанище.

В кампанията може да участва всеки – професионални фотографи и любители от цялата страна. Снимките може да са черно-бели и цветни. Без значение е годината, в която е правена снимката. Всеки автор може да изпрати до 5 снимки в електронен формат JPEG за участие. Желателно е същите да са с разделителна способност 300 dpi и размер не по-малко от 2000х3000 пиксела.

Изпращайте снимките на адрес: 115burgasport@gmail.com. При изпращането на фотосите е необходимо да е написано името на автора, адрес, телефон и електронна поща за контакт. Кампанията започва от 20 февруари и приключва на 10 април. Очакваме вашите фотомоменти от бургаското пристанище!

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент