Украйна дебне за конфискация над 665 кораба, влизали в Крим

Снимка: RT.com
Снимка: RT.com

Украйна започна арбитражно производство срещу Руската федерация, заради нарушени “суверени права” в Черно море, Азовско море и Керченския пролив. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

От 2014 година Руската федерация незаконно е лишила Украйна от възможността да осъществява своите права на морска държава, да експлоатира суверените ресурси на Украйна, узурпирайки морските й територии, посочват в своя иск украинските власти.

Украйна освен всичко иска да получи парични компенсанции, затова че не може да използва енергийните и рибни ресурси в посочените водни басейни.

Междувременно властите в страната, която не приема анексията на Крим, са изготвили списък с кораби. Това са плавателни съдове, посещавали пристанища в Крим, въпреки наложената им блокада. Украйна твърди, че става дума за над 665 плавателни съда, които могат да бъдат конфискувани.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент