Стартира научен проект за риболова в Черно море

 

Генералната Комисия по рибарство в Средиземно море (ГКРСМ) ще стартира научен и технически проект за Черно море „BlackSea4Fish“.

Освен да допринесе за изпълнението на основите цели, посветени на устойчивото управление и опазването на морските екосистеми, проектът има за цел и подпомагането на администрациите и научните институции на черноморските държави, с цел увеличаване и подобряване на техния научен и технически капацитет с оглед приемането и изпълнението на многогодишни планове за управление за риболова в Черно море.

За да се улесни изпълнението и координиране на изпълнението на дейностите на проекта, Генералната Комисия по рибарство в Средиземно море ще открие субрегионално техническо звено в Бургас, което ще бъде първото в историята изнесено регионално звено е в региона.

Двете страни изразиха своите очаквания, че това ще бъде добър пример за добро сътрудничество и постигане на положителни резултати от съвместните си усилия за опазване и устойчиво управление на ресурсите в Черно море.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент