БКР организира обучение по влизащия в сила регламент за защита на данните

Специализирано обучение по новия Общ европейски регламент за защита на данните (Регл. ЕС 2016/679), организира Българският корабен регистър (БКР) във Варна на 27 февруари. Регламентът започва да функционира у нас от месец май. Реформата се определя като изключително сериозна, засягаща близо 500 милиона души в Европейския съюз и предвиждаща изключително строги санкции за нарушителите.

Обучението ще бъде организирано в три отделни сесии – „Реформата в защитата на личните данни“, „Организационни аспекти и бизнес процеси“ и „Технологични аспекти“. Обучението има практическа насоченост и е предназначено за правни, HR и IT специалисти от морския сектор.

Курсистите ще бъдат запознати с реформата в защитата на личните данни, общия регламент (GDPR), както и с това кой и как упражнява контрол и налага санкции.

Ще бъдат представени и основните етапи в организационната трансформация за съответствие с регламента, както и какви са добрите практики за съхранение и обработка на данните.

Заетите в морския сектор компании могат да регистрират избирателно участниците в отделните сесии, съобразно подготовката на техните служители“, коментираха пред Maritime.bg от БКР.

| Вижте още тук (брошура, .pdf)

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент