Глобеното японско трио: Извиняваме се

Изпълнителните директори на NYK, K-Line и MOL. Снимка: Bloomberg

Публично извинение поднесе голямата японска тройка, глобена от Европейската комисия за картел при превоза на автомобили.

Maritime.bg припомня, че вчера комисията наложи глоба от близо 400 млн. евро за фиксиране на цените и разпределение на клиентите между триото.

MOL са причина ЕК да започне разследването, а това и осигури липсата на глоба, докато чилийската CSAV, японските K Line и NYK и скандинавската WWL-EUKOR следва да платят санкцията.

“MOL се извинява на своите клиенти и на обществото”, подчертават от японската корпорация. Съобщението на компанията завършва с “искрено съжаляваме”, придружено с обяснение, че фирмата цени етиката и социалните норми.

На свой ред K Line подчертаха, че вече работят за по-нататъшното укрепване на програмите и недопускане на подобни случаи повторно.

NYK също поднесе своите извинения.

Рекордната глоба със сигурност ще се отрази изключително негативно на фискалната година, приключваща през май.

WWL-EUKOR предстои да плати най-големия дял от глобата – 207,3 млн. евро, последвана от NYK, която ще се раздели със 141,8 млн. евро, K-Line с 39,1 млн. евро и CSAV със 7 млн. евро. Ако MOL не са издали картела, са щели да бъдат глобени с 203 млн. евро, съобщават от ЕК.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент