“Зърнени храни – Силистра” строи пристанищен терминал

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

Пристанище с регионално значение ще строи фирма “Зърнени храни – Силистра”.

Регионалният министър Николай Нанков и транспортният Ивайло Московски са разписали заповедта за това.

Компанията е подала заявление през 2014 г., а оттогава е минала през всички процедури – от издаване на документ за доказване на собственост през екологични оценки и археологически обследвания.

Последните са установили, че имотите, засегнати от инвестиционната инициатива, се намират далеч от археологическия резерват “Доросторум – Дръстър – Силистра”, предаде 24 часа.

Справка на Maritime.bg в решение от 2016 г. сочи, че дружеството планира да изгради и въведе в експлоатация зърнен склад с капацитет до 8 200 тона, състоящ се от три силоза. Компанията ще закупи и потон и пристанищен кран, а общата дължина на кейовата стена на терминала ще бъде 104,62 м.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент