Специалисти от холандската SMIT започват оглед на Costa Concordia


Търсенето на оцелели на борда на Costa Concordia е временно преустановено. Това съобщиха от италианската брегова охрана. Корабът е започнал да се измества от положението си и властите се опасяват, че той може да потъне. Към момента е потвърдена смъртта на 11 души, други 24 са в неизвестност. Изобщо не можем да го доближим, това каза говорителят на бреговата охрана Лука Кари. След обявяване на край на операцията по търсене, специалисти от холандската фирма SMIT ще започнат оглед за прехвърляне на наличното на борда гориво.

На снимката: Капитан Де Фалко от италианската брегова охрана, записал разговор между него и капитана на Costa Concordia Франческо Скетино.

Италиански медии разкриха, че минути преди катастрофата, сестрата на мениджъра на един от ресторантите на борда е написала във Facebook: След малко Concordia ще мине съвесем, съвсем близо.

Силен поздрав за брат ми, който ще слезе в Савона, за да се наслади
на малко отпуск,  пише във Facebook Патриция Тиеволи, сестра на оберкелнера Антонело Тиеволи.  Според свителски показания, капитанът Франческо Скетино е повикал оберкелнера Антонело с думите:  Антонело, ела да видиш, ние сме съвсем близо до Джилио. Внимавайте, много сме близо до острова, отговаря Тиеволи.

Проследете Катастрофата с Costa Concordia


maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на