Украинското дунавско параходство прехвърля кораби под флага на Словакия

Прехвърляне на част от търговския флот към флага на Словакия планира „Украинското дунавско параходство“ (УДП), базирано в Измаил.

Според програмата на дружеството, това ще осигури увеличаването на общия обем превозени товари, тъй като корабите на фирмата ще имат по-лесен достъп до дълбоководното пристанище в Констанца, Румъния.

За миналата година речният флот на УДП е превозил около 2,5 млн. тона товари.

Компанията се надява на договори за превоз на желязна руда от Измаил за Линц, Австрия, която линия не се обслужва от няколко години.

В края на миналата година начело на УДП, което за Украйна е национален превозвач по р. Дунав, както на товари, така и на пасажери, застана Дмитрий Чалъй, който е в основата на новата стратегия за преминаване под флага на Словакия.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за