Варна става столица на морския бизнес в Черно море

Варна ще бъде столица на морския бизнес в Черно море. От 21 до 23 май ключовите играчи на Черноморския пазар ще вземат участие в седмата международна конференция-изложение “Пристанища и корабоплаване – Черно море”.

Българската морска столица за първи път ще бъде домакин на международната проява, на която се очакват над 400 представители на държавните институции в басейна на Черно море, представители на морския бизнес, морския научен елит, товародатели и превозвачи, терминални и жп-оператори, както и доставчици на пристанищно оборудване.

По време на събитието, което у нас ще се проведе под егидата на ДП “Пристанищна инфраструктура”, ще бъдат обсъдени актуалните въпроси и предизвикателства, обхващащи глобалния транспорт и логистика, както и проблемите пред развитието на морския транспорт в Черно море.

Предходната конференция, засягаща същите теми, се проведе в Батуми (Грузия), а в нея участие взеха над 300 делегати от държавите с излаз на морето ни.

На съпътстващото конференцията изложение услугите и своите продукти ще представят над 50 компании, заети в морската индустрия.

Част от участниците и компаниите, които ще участват в изложението.

Домакинът на форума ДП „Пристанищна инфраструктура“ ще представи своите постижения в областта на модернизирането на морския транспорт. Акцент ще бъде поставен върху внедрените в България съвременни системи за управление на корабния трафик, които са ярко доказателство за постигнатите високи резултати в корабоплаването и навигационното обслужване. ДППИ ще представи и успешни практики, свързани със стимулиране развитието на превозите на товари и пътници, облекчаване административното обслужване на бизнеса, подобряване планирането на посещенията в българските пристанища и съкращаване на времето за товаро-разтоварни операции.

Maritime.bg е официален медиен партньор на Седмата международна конференция-изложение “Пристанища и корабоплаване – Черно море”, организирана от базираната в Малайзия  “Transport Events”. На живо в изданието ще бъдат излъчени и моменти от ключовите обсъждания.

За участие и регистрация, вижте тук
Maritime.bg – България

 

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент