Европейската организация на корабните снабдители провежда среща у нас

За първи път през април в България ще се проведат ежегодните срещи на Борда и Работната група по митническите въпросите на Европейската организация на корабните снабдители (OCEAN).

Домакин на събитието ще бъде Българската асоциация на корабните снабдители – БАКС, единствената неправителствена организация, която обединява и защитава интересите на компаниите, опериращи в областта на корабното снабдяване в България. Това съобщиха от сдружението пред Maritime.bg.

Срещите ще се проведат на 26-ти и 27-ми април в София, а конкретен повод за предстоящото домакинство от страна на БАКС е Първото Българско председателство на ЕС. Официален гост на срещата на Борда на OCEAN ще бъде президентът на Международната асоциация на корабните снабдители – ISSA,  Саеед Ал Малик.

Европейската организация на корабните снабдители е основана през 1976 с цел осигуряване на оптимален бизнес климат за европейските корабни снабдители и повишаване на конкурентоспособността на сектора като цяло. В Организацията членуват 18 национални асоциации от Европейски държави. OCEAN работи активно в редица области като унифициране на правилата за осъществяване на корабно-снабдителската дейност в Европейските държави, облекчаване на промените и влиянието на БРЕКСИТ върху фирмите в бранша, и др.

Провеждането на срещата на OCEAN в България ще даде възможност да се акцентират предимствата на страната ни като изключително добра локация за снабдяване и да се обърне внимание на особеностите на дейността в Черноморския регион.

„За Българската асоциация на корабните снабдители ще е чест да посрещне в България членовете на OCEAN. За нас това е важна стъпка в утвърждаване на доброто международно сътрудничество и се надяваме да стане практика подобни събития да се провеждат у нас.“, изрази удовлетворението си от предстоящото домакинство председателят на БАКС Александър Александров.

Българската асоциация на корабните снабдители (БАКС) е създадена на 24.11.1995г. под името Сдружение „Асоциация на Българските Корабни Снабдители” с цел да обединява, координира и защитава интересите на търговците, занимаващи се с корабно-снабдителна дейност, както и да съдейства и подпомага своите членове при осъществяване и усъвършенстване на специфичната им търговска дейност по обслужване на кораби в българските пристанища.

БАКС представлява интересите на своите членове пред държавните органи и институции, корабособствениците и други организации по въпросите на корабното снабдяване. От своя страна БАКС е колективен член на БМК – Българска морска камара, КРИБ – Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, OCEAN – Европейската асоциация на корабните снабдители и ISSA – Международната асоциация на корабните снабдители.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент