ДППИ прави корекции на кея за опасни товари на терминал „Варна – Запад“

До 1,2 млн. лева ще инвестира Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“(ДППИ), за да подобри условията за корабоплаване в района на Кейово място 1А на терминала „Варна-Запад“, сочи справка на Moreto в документацията по обявената процедура. Според нея, на мястото се предвиждат драгажни работи в акваторията до параметри, необходими за безопасното маневриране и приставане на предвидените за обработка плавателни съдове, изграждане и монтиране на втора плаваща котва.

Площта за коригиране на дъното на акваторията възлиза на 8000 м2. Дълбочината на акваторията, която трябва да се осигури, е на кота -10,90 черноморска система.

Районът, в който се намира корабно място 1А представлява специализиран кей за опасни товари и е с дължина 102 метра. Разстоянието от корабното място до линията на делените буйове е 66 метра, на около 250 метра югозападно от западния край на корабното място се намира центърът на поворотния кръг на Пристанище Варна Запад.

С цел приемане на по-големи разчетни кораби е изработен проект за корекция на кея и монтиране на две плаващи котви. Част от проекта за корекционен план на кея за опасни товари е изпълнена и към настоящия момент има монтирана една плаваща котва, става ясно от документацията, предоставена от ДППИ.

Според условията в новообявената поръчка драгирането трябва да се извърши със специализирана техника с възможности за драгиране на наносни утайки, тинести и глинести земни пластове и други насипни материали с различна твърдост, транспортиране на издрагираната маса и депониране в определените за целта депа. В тази връзка участниците в обществената поръчка задължително трябва да предоставят в офертите си документи за осигурено депо.

Срокът за подаване на заявления за участие е до 10 април. Всички оферти ще бъдат отворени ден по-късно в Главното управление на ДП „Пристанищна инфраструктура“ в столицата.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент