Maersk се оттегля от Одеса

Кораби на Maersk Line няма да посещават терминалите на Пристанище Одеса от 1 април, съобщиха медии в Украйна.

В началото на месеца подразделението на датската корпорация в страната разпространи съобщение до клиентите си, с което информира за предстоящата промяна.

Преди повече от две години сътрудничеството си с пристанището в Одеса прекрати и френският гигант CMA CGM, припомня украинският вестник „Думская“.

Досега линиите на Maersk включваха Одеса, Черноморск и Южни.

От представителството на компанията в Украйна уточниха, че напускането на Одеса се случва единствено по икономически причини.

„Решението ни не е свързано с политическата обстановка“, подчерта директорът на Maersk Украйна Роман Колоянов, цитиран от местното издание „Бизнес Цензор“.

„Ние не напускаме Украйна, а само Одеса“, заяви той, уточнявайки че всяко пристанище има своите положителни и отрицателни характеристики, а клиентите избират къде да бъдат обработвани контейнерите им.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Калин Стоянов: „Балчик“ ще бъде активиран и в операции по търсене и спасяване на море

На Морска гара - Бургас бе именуван новият кораб "БАЛЧИК" на "Гранична полиция". Кръстница на 45-метровия гранично-полицейски кораб стана главен комисар Росица Димитрова,

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме