Maersk се оттегля от Одеса

Кораби на Maersk Line няма да посещават терминалите на Пристанище Одеса от 1 април, съобщиха медии в Украйна.

В началото на месеца подразделението на датската корпорация в страната разпространи съобщение до клиентите си, с което информира за предстоящата промяна.

Преди повече от две години сътрудничеството си с пристанището в Одеса прекрати и френският гигант CMA CGM, припомня украинският вестник „Думская“.

Досега линиите на Maersk включваха Одеса, Черноморск и Южни.

От представителството на компанията в Украйна уточниха, че напускането на Одеса се случва единствено по икономически причини.

„Решението ни не е свързано с политическата обстановка“, подчерта директорът на Maersk Украйна Роман Колоянов, цитиран от местното издание „Бизнес Цензор“.

„Ние не напускаме Украйна, а само Одеса“, заяви той, уточнявайки че всяко пристанище има своите положителни и отрицателни характеристики, а клиентите избират къде да бъдат обработвани контейнерите им.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент