Бюрокрация спъва корабоплаването по Дунав

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

За нормалното дунавско корабоплаване пречат редица бюрократичните процеси. Това констатира анализ на Българо-румънската търговско-промишлена палата, която е със седалище в Русе.

От камарата смятат, че е необходимо предприемане на конкретни мерки за смекчаването на бюрокрацията и намаляването на загубите на време и разходите за заинтересованите страни.

Затова през април предстои организиране на втора международна работна среща срещу административните пречки пред корабоплаването по река Дунав.

Тя е част от серия кръгли маси, които са се състояли в общо осем Дунавски държави в рамките на проект „ДАНТЕ – подобряване на административните процедури и процеси, свързани с транспорта по река Дунав“.

Проектът е финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 г., с цел създаване на координирана рамка за обсъждане на съществуващите административни бариери пред корабоплаването по Дунав.

Кръглата маса е част от дейностите, насочени към постигането на концепцията „Една и същата река – едни и същи правила“ на наднационално ниво, коментират от Палатата, предаде БТА.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент