ONE замества Maersk в контейнерния терминал в Одеса

Японската ONE открива линия в Одеса от началото на април, съобщиха от пристанището в украинския град. Оттам добавят още, че подписания договор с ONE ще осигури увеличаване броя на преминалите единици, въпреки напускането на Maersk.

“Всяка компания, включително Maersk, има правото да разглежда и търси най-благоприятните условия за работата си на украинския пазар”, заявява генералния директор на ДП “Контейнерен терминал Одеса” Анастас Кокин, цитиран от местни медии.

Вижте още: Роди се шестият най-голям контейнерен превозвач в света (видео)

По думите му пристанището в Одеса осигурява равни пазарни условия за всички линии, независимо от големината и рейтинга им.

Кокин подчертава, че Одеса ще запази лидерската си позиция при обработката на контейнери в страната. Той допълни, че до края на годината предстои и разширение на контейнерния терминал.

За първите два месеца на годината през терминала са преминали 52 499 TEU, като е отчетено увеличение от 16,5% спрямо същия период за миналата година. От пристанището коментират, че причина за ръста е привличането на Yang Ming и Cosco Shipping Lines.

Maritime.bg припомня, че в 
началото на месеца украинското подразделение на Maersk разпространи съобщение до клиентите си, с което информира, че от 1 април прекратява линията си до Одеса. От компанията подчертаха, че напускането на Одеса се случва единствено по икономически причини и няма касателство с политическата обстановка.

Вижте още тук: Maersk се оттегля от Одеса

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент