Приеха промени в Закона за пристанищата

Народните представители приеха окончателни промени в Закона за морските пространства, вътрешните морски пътища и пристанищата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Те решиха транспортният министър или капитанът на пристанище да дават разрешението за поставяне на преместваеми увеселителни обекти или такива за търговски дейности, на информационни елементи, както и на рекламни елементи.

Такива обекти ще се премахват ако са поставени без разрешение; представляват опасност за сигурността на пристанището; рекламата е забранена със закон или срокът за поставянето им е изтекъл. Заповедта за премахването им ще се издава от капитана на пристанището в 7-дневен срок от връчването на акта и той ще определя срокът за премахването на обекта.

Парламентът прие Министерски съвет да приеме Морския пространствен план до 31 март 2021 година.

Изграждането и разширяването на пристанище за обществен транспорт вече ще се извършва въз основа на генерален план, изработен в съответствие с одобрената от Министерски съвет Интегрирана транспортна стратегия за периода до 2030 година. Разрешение за изработване на проект за генерален план ще се дава от министрите на транспорта и на регионалното развитие. Заявлението за разрешение за изготвяне на такъв план ще се подава пред Изпълнителна агенция „Морска администрация“ от Държавно предприятие „Пристанищна
инфраструктура“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент