Неясна остава съдбата на Русенската корабостроителница

Съдбата на първото корабостроително предприятие в България – Русенската корабостроителница, остава неясна.

Това стана ясно по време на заседанието на специално създадената комисия към Общинския съвет в Русе. Освен общинските старейшини, на заседанието присъстваха представители на дружеството собственик, синдика на предприятието, синдикалисти.

По време на дебатите бе подчертано, че предприятието продължава да се разграбва, а задълженията към бившите й работници все още не са изплатени, предаде TVN.

Бъркотията е пълна и никой освен държавата не е в състояние да я оправи. Това заяви по повод продължаващата безтегловност на Русенската корабостроителница общинският съветник Валери Иванов.

Комисията трябва да изготви доклад за бъдещето на закритото предприятие до края на април.

Русенската корабостроителница се продава на търг от частен съдебен изпълнител, заради задължение към КТБ. Обявената първоначална цена е 32 277 554,25 лева. Имотът се състои от комплекс от сгради за строителство и за ремонт на кораби и 320 декара земя.

Корабостроителницата бе запечатана в края на февруари миналата година. В предприятието работеха 102 души, които организираха и протести с искане заводът да бъде отворен.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на