Неясна остава съдбата на Русенската корабостроителница

Съдбата на първото корабостроително предприятие в България – Русенската корабостроителница, остава неясна.

Това стана ясно по време на заседанието на специално създадената комисия към Общинския съвет в Русе. Освен общинските старейшини, на заседанието присъстваха представители на дружеството собственик, синдика на предприятието, синдикалисти.

По време на дебатите бе подчертано, че предприятието продължава да се разграбва, а задълженията към бившите й работници все още не са изплатени, предаде TVN.

Бъркотията е пълна и никой освен държавата не е в състояние да я оправи. Това заяви по повод продължаващата безтегловност на Русенската корабостроителница общинският съветник Валери Иванов.

Комисията трябва да изготви доклад за бъдещето на закритото предприятие до края на април.

Русенската корабостроителница се продава на търг от частен съдебен изпълнител, заради задължение към КТБ. Обявената първоначална цена е 32 277 554,25 лева. Имотът се състои от комплекс от сгради за строителство и за ремонт на кораби и 320 декара земя.

Корабостроителницата бе запечатана в края на февруари миналата година. В предприятието работеха 102 души, които организираха и протести с искане заводът да бъде отворен.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.