Неясна остава съдбата на Русенската корабостроителница

Съдбата на първото корабостроително предприятие в България – Русенската корабостроителница, остава неясна.

Това стана ясно по време на заседанието на специално създадената комисия към Общинския съвет в Русе. Освен общинските старейшини, на заседанието присъстваха представители на дружеството собственик, синдика на предприятието, синдикалисти.

По време на дебатите бе подчертано, че предприятието продължава да се разграбва, а задълженията към бившите й работници все още не са изплатени, предаде TVN.

Бъркотията е пълна и никой освен държавата не е в състояние да я оправи. Това заяви по повод продължаващата безтегловност на Русенската корабостроителница общинският съветник Валери Иванов.

Комисията трябва да изготви доклад за бъдещето на закритото предприятие до края на април.

Русенската корабостроителница се продава на търг от частен съдебен изпълнител, заради задължение към КТБ. Обявената първоначална цена е 32 277 554,25 лева. Имотът се състои от комплекс от сгради за строителство и за ремонт на кораби и 320 декара земя.

Корабостроителницата бе запечатана в края на февруари миналата година. В предприятието работеха 102 души, които организираха и протести с искане заводът да бъде отворен.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент