ДППИ събира международни експерти по проект в София

Снимка: ДППИ
Снимка: ДППИ

На 2 и 3 април 2018 г. в гр. София ще се проведе втората партньорска работна среща в рамките на стартиралия наскоро проект „Прилагане на законодателството за опазване на околната среда в прилежащите зони на морските пристанища с помощта на иновативни инструменти за обучение (ECOPORTIL)”. Организатор на събитието е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ в качеството му на партньор по проекта.

Експерти от Гърция, Кипър, Албания и България ще планират предстоящите дейности в рамките на проекта за подобряването на качеството на околната среда на пристанищата и околните крайбрежни зони в района на Балканите и Средиземно море.

На 3 април 2018 г. ДППИ ще представи проекта и пред заинтересованите страни. В рамките на събитието ще бъдат обсъдени основни въпроси, касаещи опазването на околната среда в прилежащите зони на пристанищата, дейностите по проекта и очакваните резултати.

Проект ECOPORTIL е одобрен за финансиране по Програма „Транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море“ 2014-2020. Целта му е да подобри качеството на околната среда на пристанищата и околните крайбрежни зони, като подкрепи тяхната устойчивост чрез прилагане на съвременни методологии и добри практики в съответствие с европейското и националното законодателство. Сред задачите на проекта е постигането на устойчив морски сектор, способен да балансира между нуждите на морския транспорт, търговските пристанищни дейности и мерките за опазване на околната среда и законодателството на ЕС/националното законодателство. Друга важна задача е постигането на устойчив син растеж, който е основната цел на стратегията „Европа 2020“. В процеса на реализация на проекта ще бъде подобрен мониторингът на околната среда чрез усъвършенствани ИКТ методи и инструменти.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент