Офицери и курсанти от ВВМУ повишават квалификацията си в център на НАТО

Предстои подписването на меморандум за разбирателство между ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ и Центъра на НАТО по провеждане на военноморски операции по контрол на корабоплаването NMIOTC.

Това стана ясно след посещението на делегация от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров в специализирания тренировъчен център на алианса, базиран във военноморската база Суда на остров Крит.

По време на визитата в центъра, началникът на училището флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и заместникът по административната част и логистика к-н I ранг Борис Борисов се запознаха с използваните съвременни методи за симулации и възможности за моделиране на широк спектър действия в реална обстановка, с цел подобряване на оперативната съвместимост на корабните екипажи от различни държави членки на НАТО.

По време на разговорите българските военни специалисти обсъдиха подробности, относно възможностите за повишаване на квалификацията на екипажите на кораби от ВМС при облекчени условия.

В близко време инструктори от тренировъчния център ще посетят Варна, за да се запознаят с условията, методиката на обучение и дисциплините които се изучават във ВВМУ. Това на практика ще позволи на бъдещите млади офицери да получават ефективно оперативно обучение за увеличаване и разкриване на личните възможности до пълния им потенциал.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент