Офицери и курсанти от ВВМУ повишават квалификацията си в център на НАТО

Предстои подписването на меморандум за разбирателство между ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ и Центъра на НАТО по провеждане на военноморски операции по контрол на корабоплаването NMIOTC.

Това стана ясно след посещението на делегация от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров в специализирания тренировъчен център на алианса, базиран във военноморската база Суда на остров Крит.

По време на визитата в центъра, началникът на училището флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и заместникът по административната част и логистика к-н I ранг Борис Борисов се запознаха с използваните съвременни методи за симулации и възможности за моделиране на широк спектър действия в реална обстановка, с цел подобряване на оперативната съвместимост на корабните екипажи от различни държави членки на НАТО.

По време на разговорите българските военни специалисти обсъдиха подробности, относно възможностите за повишаване на квалификацията на екипажите на кораби от ВМС при облекчени условия.

В близко време инструктори от тренировъчния център ще посетят Варна, за да се запознаят с условията, методиката на обучение и дисциплините които се изучават във ВВМУ. Това на практика ще позволи на бъдещите млади офицери да получават ефективно оперативно обучение за увеличаване и разкриване на личните възможности до пълния им потенциал.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент