Демонстрация „Да спасим нашите морета“ пред НДК днес

 

Българска фондация Биоразнообразие и поддръжници се присъединяват към кампанията на международните организации Seas At Risk, WeMove.EU и Our Fish, като заедно ще връчат петиция на Държавния секретар за околна среда на Швеция, Пер Енкуист (Per Ängquist) от Съвета на Европейския съюз на министрите на околната среда.

Демонстрацията ще включва костюми на морски животни и банер призоваващ за спешни действия за защита на моретата и забрана на прекомерния улов на риба.

Акцията ще се проведе днес, 10-и април, от 11 до 14 часа пред Националния дворец на културата, близо до централния вход, и спирка НДК на трамвай No7.

 

Законодателството на Европейския съюз, Морската директива и Общата политика по рибарство поставят ясен срок до 2020 да се прекрати прекомерния улов на риба и да се защитят моретата, но въпреки това страните-членки игнорират тези закони.

Петицията (https://act.wemove.eu/campaigns/Zapazete-nashite-moreta) започна през октомври м.г. за да позволи на европейската общественост да демонстрира подкрепата си и да призовe към действия министрите на околната среда и на рибарството в Европейския съюз.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент