3,3 млн. лв. за развитие на обществената зона на Пристанище Бургас

Снимка: ДППИ
Снимка: ДППИ

Пристанище Бургас обяви обществена поръчка на стойност от 3,3 млн. лв. без ДДС за комплексна благоустройствена среда за достъп до Зона за обществен достъп.

Целта е да се изгради необходимата инфраструктура, свързана непосредствено с експлоатацията на Морска гара и Магазия 1, както и бъдещите сгради Конгресен център и преустройство на Тютюнева Магазия.

Ремонтите ще обхванат територията от края на 2-ро корабно място до кръговото пред хотел „Приморец“, където се намират Магазия 1 и Тютюневата магазия, която в момента се ремонтира.

Освен съществуващите сгради на територията е предвиден Конгресен център, намиращ се между Морска гара и сградата на Магазия 1.

От входа при кръговото пред хотел Приморец започва главната алея, по която се осъществява автомобилният достъп и достига чак до Яхт клуба.

В участъка от входа до фрегата до края на кейовата стена, от източната страна на главната алея е ситуирана велоалея с ширина 2м.От западната част на главата алея са проектирани паркоместа за автобуси и автомобили.

Предвид големия човекопоток, проектът предвижда да се използват предимно материали с висока устойчивост и дълготрайност. Целта на разработката е да се осигури транспортното обслужване, паркирането и цялостно облагородяване на района на 3-то и 4-то корабни места на Пристанищен терминал Бургас-Изток 1.

Към улицата са проектирани прилежащи паркинги, които в участъка от км 0,160 до км 0+230 са за автобуси, а останалите, попадащи в зоната на Магазия 1 са за леки автомобили и са на местата на временно изпълнените с проекта за реконструкцията. Всички прилежащи паркинги са предвидени с настилка за автобуси, тъй като при необходимост ще се използват за паркирани на изчакващи автобуси, пише е-Бургас.

Улицата е с ширина 4 метра и осигурява транспортния достъп до Тютюнева магазия. Паркинги 1 и 2 – паркинги за леки автомобили за общо 118 паркоместа, 6 брия. от които за хора с увреждания. Районното осветление обхваща осветление на пътните платна, велоалеята, пешеходните зони, корабните места и архитектурно осветление на сградите.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини