Още 27 млн. евро инвестират в пристанище Солун

Консорциумът, стопанисващ Солунското пристанище, смята да инвестира допълнително 27 милиона евро за модернизация на пристанищните съоръжения, като амбицията на новите стопани е пристанището да стане „най- доброто“ в Средиземноморието, съобщава Нюз.ин.

Представителите на консорциума, включващ германската Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), френската CMA CGM (в лицето на дъщерната й Terminal Link) и Savvidis Group (в лицето на Belterra Investments Ltd), които притежават 67 на сто от активите на компанията, управляваща Солунското пристанище, са поискали съдействие от правителството и държавата, за да реализират амбициозните си инвестиционни планове за модернизация на порта, така че там да могат бъдат обслужвани големи търговски кораби, предава БТА. От консорциума преценяват, че допълнителната инвестиция от 27 млн. евро е крайно належаща, за да може пристанището в Солун да бъде свързано с железопътната и шосейна мрежа.

Консорциумът закупи 67 процента от активите на компанията, управляваща Солунското пристанище, за сумата от 232 милиона евро и пое ангажимент да инвестира 180 милиона евро за разширяване на пристанището, припомня 24 часа. Според консорциума допълнителни 28 милиона евро ще бъдат необходими за ремонт и модернизация на съществуващото оборудване, тъй като съоръженията са в по-лошо състояние от описаното от държавното ръководство, управлявало компанията преди приватизацията.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент