Международен форум на Европейския морски ден в Бургас

Снимка: ДППИ
Снимка: ДППИ

Министерство на транспорта, Община Бургас и Генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на Европейската комисия организират форума Европейски морски ден 2018.

Събитието ще се проведе в гр. Бургас в сградата на Бургаския свободен университет
на 31 май и 1 юни .

Европейски морски ден е двудневно международно събитие на Европейската комисия, което се провежда всяка година в различни европейски градове.

В рамките на форума ще присъстват над 700 участници от цяла Европа, включително министрите на всички черноморски държави, Еврокомисарят по околната среда Кармену Вела, политици, областни управители, кметове, представители на национални и европейски агенции и институции, академици, учени и морски експерти, НПО и рибарски сдружения и др.

По време на работните срещи ще бъдат засегнати теми и проведат дискусии относно кръговата икономика и син растеж, подходите за ограничаване замърсяването на морските води, дигитализацията и обработката на масиви от данни за морските пространства, разработването на регионални стратегии и изпълнение и теми, свързани с пристанищата като основен двигател за икономически растеж на Европа.

В рамките на Европейския морски ден е предвидено провеждане на изложение.

В периода 30.05 – 02.06.2018 в гр. Бургас ще се проведе Морски фестивал наситен с разнообразна програма и интересни събития. Европейският морски ден е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европа (януари- юни 2018 г.).

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент