Събират номинации за тазгодишните награди за морско търсене и спасяване

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Номинации за награди за морско търсене и спасяване набира Международната федерация за морско спасяване (IMRF). Това съобщиха пред Maritime.bg от организацията, уточнявайки че наградите имат за цел да възнаградят спасителите в световен мащаб, рискували живота си за опазване на човешки животи на море.

Със специални награди на IMRF ще бъдат удостоени и организациите, които създават нови технологични решения за подобряване операциите по търсене и спасяване на море.

Тазгодишната церемония по връчване на наградите ще бъде домакинствана от Норвежкото дружество за морско спасяване (RS) в новооткрит център за обучение в района на Хортен.

Международната федерация за морско спасяване (IMRF) обединява организации за морско търсене и спасяване в едно глобално и растящо семейство, за да бъдат споделяни знания и добри практики, осигуряващи по-добра координация при операции за спасяване на бедстващи хора на море.

Вижте още тук

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент