Концесионер на плаж гони сърф училище край Синеморец

През последните три години „Акаша“ сформира отбор за деца, който вече има първи приз от детска уиндсърф регата. Фото: Царево.инфо

След няколкогодишно присъствие на плажа на устието на река Велека в Синеморец сърф училище „Акаша“ няма да работи през предстоящия летен сезон. Причината за това е решение на концесионера на плажа, съобщи Царево.инфо.

Младите собственици на „Акаша“ – Йоан Колев и Илияна Стоилова – са публикували свое официално обръщение към концесионера, както и писма до кмета на община Царево и общинските съветници, с които защитават оставането на училището.

Организирана е и петиция в тяхна подкрепа, която е събрала над 2200 подписа.

„Акаша“ работи на устието на Велека от няколко години, предлагайки обучение от професионалисти и класни атлети, олимпийски и многократни национални шампиони по уиндсърф.

През последните три години „Акаша“ сформира отбор за деца, който вече има първи приз от детска уиндсърф регата. Освен всичко друго училището развива и социално-отговорна дейност – „Акаша“ е част от първите работилници „Живот без пластмаса“, организирани със съдействието на екологично сдружение „За Земята“.

Училището организира също първия детски сърф лагер за деца с увреждания (съвместно с ParaKids) и поставя началото на първите сесии по SUP йога в България (съвместно с Ланетика.Йога.СПА).

“Да си партньор или не с някого е въпрос на лично право, дори когато отсрещната страна декларира кауза, която уважаваш. Но не уважавам и няма да толерирам липсата на достойнство, умишлените манипулации и грубото прекрачване на личните граници”, казва на свой ред шефът на фирмата концесионер, цитиран от Царево.инфо. Според него петицията и акцията за запазването на училището са точно такива – умишлени манипулации.

В личния си Facebook профил той публикува отговор, в който заявява позицията си за установяване на екологично и социално отговорен бизнес, в който е ангажирал хора с доказан опит в алтернативния туризъм, социалните дейности, доброволческата дейност в екологични инициативи, планинското и водно спасяване. Неговата фирма също е предвидила перо, специално предназначено за социално отговорна политика.

Дали ще се установи някакъв друг вид бизнес на мястото на сърф училището и ако да, какъв точно, засега остава неясно.

Maritime.bg – Спорт

Източник Царево.инфо

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент