Обсъдиха правните бариери в пристанищното законодателство

Съществуващите правни бариери в пристанищното законодателство бяха обсъдени по време на двата национални семинара, които се проведоха по проект “Danube Ports Network” /DAPhNE/ на 19.04.2018 г. в гр. София. В рамките на срещите, организирани от ДП „Пристанищна инфраструктура“, проектът беше представен пред заинтересованите страни и беше разгледана законодателната рамка, приложима за вътрешноводните пристанища на България.

Ръководителят на проект DAPhNE от страна на ДППИ Стоян Христов – директор клон-ТП „Пристанище Русе“ и екипът по проекта обсъдиха спецификите на националното законодателство и разгледаха режима на държавни помощи, приложим за вътрешноводните пристанища на България. Експертите потърсиха възможни решения на съществуващите проблеми и запознаха присъстващите със своите предложения за усъвършенстване на нормативната база.

ДП „Пристанищна инфраструктура“ е част от международен консорциум по проект „Мрежа на дунавските пристанища“ /DAPhNE/ с водещ партньор Pro Danube International, Австрия. Реализацията на проекта цели да улесни развитието на дунавските пристанища като екологично чисти, лесно достъпни мултимодални центрове за транспортната система на региона, и да ги превърне в икономически центрове, функциониращи като катализатори за икономически растеж и създаване на нови работни места. Дейностите по проекта са насочени към подобряване на пристанищното законодателство и финансиране на пристанищните инвестиции, административни процеси, бизнес стратегии, както и стратегии за развитие на пристанищната инфраструктура и съоръжения. С реализацията на проекта ще бъде изградена Мрежата на дунавските пристанища, която ще даде възможност на портовете да достигнат пълния си потенциал на оживени икономически центрове.

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент