Мястото на България по „Пътя на коприната“ обсъждат световни експерти във Варна

0
Снимка: Пристанище Варна

Инициативата „Eдин пояс, eдин път“, известна като Новия път на коприната, ще бъде сред основните теми, които ще бъдат обсъдени от световни специалисти в морския бранш по време на 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“. Събитието ще се проведе под егидата на ДП „Пристанищна инфраструктура“ в гр. Варна от 21 до 23 май 2018 г.

България е важна пресечна точка за световната логистика, а морските ни пристанища в Бургас и Варна вече са в обхвата на дългосрочната стратегия на Китай за развитие на „пътя на коприната“. В тази връзка се очаква те да се превърнат в буферни хъбове за стоки, идващи от Близкия изток и Централна и Югозападна Азия. Предстоящата конференция ще даде възможност да се обсъдят очакванията и плановете в тази насока, както и да се прецени какви да са бъдещите стъпки на развитие.

Над 300 представители на изявени световни компании от морския бранш
от близо 20 държави ще вземат участие в престижното събитие. Конференцията предоставя отлична възможност за обмен на световно ноу-хау и успешни практики, а изложението ще бъде поле за изява на водещи експерти в областта на пристанищата, корабоплаването и транспортната логистика, които ще представят най-съвременните технологии в областта на пристанищната индустрия и информационните технологии.

В рамките на форума ДП „Пристанищна инфраструктура“ ще представи своите постижения в областта на развитието на морския транспорт – изграждането на едни от най-съвременните системи за управление на корабния трафик, въвеждането на електронното управление в морския и речния транспорт – системите Single Window по море и река, както и предстоящото внедряване на системата за електронен обмен на информация в българските пристанища /Port Community System – PCS/.

7th Black Sea Ports & Shipping 2018 е най-голямото събитие в областта на корабоплаването за Черноморския регион и едно от най-големите и най-престижни международни събития в областта на морския транспорт в световен мащаб.  Емблематичният форум ще се проведе за първи път в България като признание за постиженията на ДППИ в областта на модернизирането на българските пристанища и на морския транспорт у нас.

Вижте още

Коментирайте

error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg