Оптимистична прогноза за круизите в Черно море

Кризата в черноморския регион бе най-важният аспект в панелите на 52-та Генерална асамблея на MedCruise. Форумът се проведе в Малта в периода 23-26 Май 2018 г.

Президентът на MedCruise Айрам Диаз Пастор заложи, като основна тема в дискусиите, с най-големите круизни компании – Carnaval, Royal Caribean, MSC Cruises, Celestil Cruises, Costa Cruise, Aida и други, геополитическата обстановка в Черно море и възможностите за решаване на проблема.

Пристанищата от западния бряг на Черно море – Бургас, Варна, Констанца и Одеса съвместно с президента на MedCruise обсъдиха и подписаха План за действие до 2021 година.

В тази връзка четирите порта на ротационен принцип ще бъдат домакини на срещи и посещения от заинтересованите лица в круизния бизнес – круизни компании, преса, асоциации и др., с цел представяне на развитието на инфраструктурата, сигурността и организацията в пристанищата домакини. Основното събитие ще бъде Генералната асамблея на MedCruise в Бургас през 2020 г. Успешното й провеждане в България ще бъде гарантирано от екшън плана, със съдействието на четирите пристанища.

По покана на ръководството на пристанище Бургас президентът на MedCruise Айрам Пастор ще посети Бургас в края на месеца и ще се запознае с инфраструктурата в района на двата круизни терминала и организацията по посрещане на пътнически кораби на Морска гара. Той ще бъде официален гост по време на Европейския морски ден 2018, Бургас. Посещение ще бъде осъществено и във варненското пристанище.

Оптимистичната прогноза, около която се обединиха специалистите по време на 52-та Генерална асамблея на MedCruise е посещения на лайнери в Черно море 2020-2021 г., понеже периодът на планиране на круизните дестинации е две години.

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става