Започна втори ветроходен лагер по проект “Ветроходство на три морета”

Осем състезатели на възраст между 8 и 15 години и двама треньори на Яхт Клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна” пристигнаха на о-в Сирос, за да вземат участие в международен спортен лагер за клас Оптимист.

В подборката, съгласно изискванията на програма Erasmus+ са включени равен брой момичета и момчета: Андреа Кирова (12г.), Бояна Бъчварова (9г.), Бояна Костуркова (8г.), Цвета Кирчева (8г.) и Владимир Костов (12г.), Владимир Стоянов (15г.), Михаил Берберов (12г.), Петър Костурков (12г.) и двама треньори Николай Василев и Мартин Велков.

Групата на място ще бъде придружена и от избрания председател на клуба Иван Кирчев.

Домакин на лагера в Сирос е един от най-старите морски клубове в Европа – местният Сирос Наутикал Клуб. Домакините са подготвили богата спортна и културна програма за всички 26 участници в проекта, както и за децата от клуба домакин. Още днес се е провела първата обща тренировка на децата от Варна и Сирос, а от утре започва същинската програма с участието на трите отбора, като графиците на тренировките, теоретичните часове и културните събития са разписани до събота, 2 юни. Тогава децата ще трябва да си вземат довиждане до следващата си среща във Варна през юли.

Спортният лагер е втори от общо четири, планирани по проекта, финансиран по програма Erasmus+ Sport и ръководен от варненския ветроходен клуб. Първият такъв лагер се проведе през месец март на остров Тенерифе, като тогава участие взеха и състезатели на клас Лазер.

Домакини на следващите лагери ще бъдат ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” през юли (клас Оптимист) и отново Сирос, през октомври (клас Лазер).

“Малките състезатели имат възможност да опознаят различни спортни практики, мореходни условия, традиционни култури и национални ястия, да създадат нови приятелства и да изпитат езиковите си умения. Желаем на всички успешна успешна спортна подготовка и много хубави преживявания!”, коментират от варненския яхтклуб.

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент