Шефът на MedCruise: Има огромен потенциал за развитие на круизната индустрия в Черно море

Директорът на Пристанище Варна – Изток Любомир Добрев представя кораба “Дръзки” пред Айрам Диас Пастор. Снимка: Пристанище Варна

Има огромен потенциал за развитие на круизната индустрия в басейна на Черно море, както и в българските пристанища. Това заяви пред Maritime.bg президентът на MedCruise Айрам Диас Пастор.

Той коментира, че в момента тази част от морската индустрия изживява своя “златен век”, а само за следващите няколко години в “белия” флот ще влязат над 100 нови кораба.

По думите на президента на най-голямото обединение на круизни пристанища, операторите желаят да се върнат в Черно море.

“Няма много места в света, които позволяват да се комбинират посещения в европейски и неевропейски пристанища”, подчерта още той.

Според Пастор успех за развитие на круизния туризъм в Черно море ще донесат обединените усилия между всички пристанища в региона.

Какво каза още Айрам Пастор, вижте във видеото:

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент