Близо 200 души участваха в благотворителен маратон в „Булярд“

Вчера, за първи път във Варна, се проведе най-големият тийм билдинг в България с благотворителна кауза – BUSINESS RUN.

В битка за победа и признание за фирма със служители в най-добра спортна форма се включиха 46 отбора от по 4 бегачи или общо 184 човека, всеки от които пробяга разстояние от 4км. преди да предаде щафетата на своя съотборник в бягането и колега в офиса. Надпреварата, започнала точно в 10:00 часа, продължи близо 2 часа, като за първото варненско бягане организаторите бяха подготвили изключително атрактивно трасе, а именно зоната на най-голямото предприятие за корабостроене и кораборемонт в България – Булярд.

След изключително оспорвана битка и непрекъсната смяна на призьорите, златната щафета вдигнаха момчетата от отбор „iCard mеn“ на iCard АД с най-добро време от 16 минути и 05 секунди на Деян Стоянов, втори останаха „Heart attack” от CSoft, а трети „Cargill Running Team“. Специалният плакет за най-бързо бягащ дамски отбор, заслужено получиха момичетата на DreamHome.

Taка, от таксата за участие в първото за Варна бягане за отбори от фирми с благотворителна цел беше събрана сумата от 2400 лв. Дарението е предназначено за реализирането на спортен рехабилитационен лагер край Варна за деца с двигателни нарушения, част от организацията „Спина бифида и хидроцефалия-България“ със седалище гр. Варна, обединяваща семействата на деца със спина бифида и хидроцефалия от цялата страна. Целта на този тип спортни лагери е не само подобряване здравословното състояние на децата и създаване на положителна нагласа към спорта, но и изграждането на взаимна подкрепа между тях и между родителите.

Зад идеята на събитието стоят момчетата от Спортен клуб Бегач – нестопанско сдружение в обществена полза, чиято цел вече 6 години е насърчаване на бягането и кардио спортовете, както и развиване на масовата и спортна култура и аматьорския спорт в България. „С това бягане даваме възможност на бизнеса да даде гласност, че е активен, че е тук и че се грижи за своите служители. Избрахме формата на щафета, защото така се затвърждава връзката между колеги в офиса, които по време на състезанието се превръщат в съотборници, преследващи една обща цел. Не на последно място е и фактът, че по този начин фирмите поемат отговорност за влиянието си върху обществото, показвайки своята подкрепа към благотворителността.“ , споделя Еленко Еленков – един от организаторите на събитието.

Междуфирмената надпревара се провежда от 5 години в Бизнес Парк София, от 2 години в Пловдив и за първи път във Варна, като организаторите обещаха догодина Варна отново да е включена в събитийния календар на BUSINESS RUN 2019.

Последни новини

Последни новини