Нов кораб за „Дунав турс“, строят го в Холандия

Единствената българска компания за круизен туризъм „Дунав турс“ попълва флота си с нов кораб. Това съобщиха от дружеството в Русе.

В холандската корабостроителница „Ден Брейн“ е бил тържествено положен килът на моторен кораб „Адора“. Той ще е най-големият и модерен плавателен съд от флота на компанията – с дължина от 135 метра и широчина 11,40 метра. Ще има 95 кабини на три палуби, като част от тях ще са с френски балкони. Наред с обичайните за този тип кораби основен ресторант и панорамен бар е предвиден и кърмови ресторант, в който ще се предлага различно меню по избор, а туристите ще наблюдават как се приготвя храната им.

Предстои корабът да бъде спуснат на вода през пролетта на идната година. „Адора“ ще плава под български флаг за един от основните партньори на „Дунав турс“ – известен германски туроператор, чиито първи пасажери ще се качат от Пасау през април 2019 година.

От русенското дружество информират, че инвестицията за новия кораб от почти 40 млн. лева е навременна и много необходима. Причината е, че с всяка изминала година конкуренцията в бранша се засилва.

„Не можем да си позволим да изоставаме от съвременните тенденциите и да рискуваме позиции, които сме градили повече от 30 години. За първи път ще имаме много различен както в техническо, така и в интериорно отношение кораб“, каза капитан Светослав Филев, който отскоро е изпълнителен директор на русенската компания.

От дружеството информират, че корабите им работят на пълен капацитет през този сезон. Те изпълняват круизи по реките Дунав, Рейн, Майн и Мозел.

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент