Стартира регата „Черноморец“

Десетата юбилейна ветроходна регата „Черноморец“ ще се проведе в Бургас.

Официалното откриване на традиционното ветроходно състезание, организирано от яхтклуб „Черноморец Бургас“ и със съдействието на Община Бургас и „Пристанище Бургас“ ЕАД, ще бъде днес. Ветроходната регата ще продължи до неделя, когато ще бъдат наградени призьорите в 6-те ветроходни класа.

Очакваните над 160 състезатели, ще се състезават в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, и олимпийските класове – 470 и Фин. Пред Мостика на Бургас ще бъдат разположени 2 състезателни дистанции. Състезателните гонки в клас „Оптимист“ ще бъдат на дистанция IODA вариант.

Голямата атракция тази година ще бъде специалната гонка за призовете на спонсорите, която ще се проведе в акваторията на пристанището. Бургазлии и гостите на града ще могат да се насладят на ветроходството от „една ръка разстояние“, наблюдавайки разположени по пешеходната алея в пристанището – от Фара през Морска гара до Магазията.

В състезателното шоу, което ще се проведе в събота между 16.00 ч. и 18.00 ч., ще участват децата от клас Оптимист. Такава ветроходна гонка се провежда за първи път в Бургас. И тази година партньори ще бъдат Бургаска Фотографска Общност, чиито фотографии ще запечатат най-вълнуващите мигове от регата „Черноморец Бургас“ 2018.

Съдийският състав и журито на регатата ще са представители на трите ветроходни центрове – Бургаската съдийската колегия от ЯК „Черноморец Бургас“, с главен съдия на състезанието Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия. Съдийското жури ще бъде оглавено от международния съдия Георги Паунов от РВСК София, а членове са Бистра Рачева – РВСК Варна и Валентин Николов – РВСК Бургас.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент