Гасиха пожар на кораб в Бургас

Снимка: Десант
Снимка: Десант

Отразяване на атаките на въздушен, надводен и подводен противник ще бъде разиграно по време на тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море 2018”, което се провежда от 18 до 22 юни. Проявата е заключителен етап от подготовката за предстоящото през юли национално военноморско учение с международно участие „Бриз 2018”.

„Черно море 2018” дава възможност на участниците да демонстрират и усъвършенстват своите умения при прилагане на оперативните процедури на НАТО, използване на системите за управление на силите и средствата на флотилията и други военноморски практики, отнасящи се до планирането, провеждането и анализа на тактически учения, съобщиха от ВМС. В мащабната проява участват общо 25 бойни и спомагателни кораба и катера от състава на флотилията и 2 вертолета АS 565 МB Panter от морската авиобаза „Чайка”.

По време на учението ще бъдат отработени редица сериали на море, като отразяване на атаките на въздушен, надводен и подводен противник, противодействие на атаките на бързо движещи се малки надводни цели, разузнаване за поставени мини и унищожаване на участък от минно заграждение, контрол на корабоплаването, приемане и предаване на товари на море. Ще бъде тренирано оказване на помощ на аварирал кораб, защита на група надводни кораби от ядрено, химическо и бактериологично оръжие, водолазно обследване на район за заставане на корабите на котва.

Днес в района на пристанище Бургас във взаимодействие с правителствени и неправителствени организации ще бъдат отработени епизоди по гасене на пожар на кораб в пристанище с оказване на първа медицинска помощ и евакуация на пострадали и демонстрация на взаимодействие с МВР за извършване на бордова инспекция на кораб, заподозрян в незаконен трафик на оръжие.

Командир на оперативното съединение на море е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, а директор на учението е капитан I ранг Ваньо Мусински – заместник-командир на флотилията.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент